Pravda o Bulkingu & Vliv modrého světla

Jak už píšu v prvním emailu, naše newslettery nejsou plné marketingu. Naopak, dočteš se v nich především:

- novinky 🗞 ze světa zdravého životního stylu
- shrnutí nejzásadnějších informací ℹ️, které se objevily na našem blogu
- zajímavá videa a podcasty📲, které by sis něměl/a nechat ujít
- jedinečné slevové kódy 💯 na naše produkty.

Na newsletter se můžeš těšit každý druhý týden, takže si je určitě nenech ujít. Ale už to nebudu dlouze okecávat a jdeme rovnou na věc!

Co se děje ve světe zdravého životního stylu?🌍

Je bulking pro nabírání svalů a síly to nejlepší?🫃🏻

Teplé letní dny jsou pomalu za námi, a pro hodně lidí to znamená jediné. Bulking season! (Bulking znamená, že se člověk snaží nabrat co největší váhu i na úkor toho, že ztloustne, jen aby zesílil a narostly mu svaly).

Bulking je ve světě kultiristiky téměř naprosté must, a tak to začalo praktikovat i hodně lidí, co chodí do fitka i na hobby úrovni. Je ale opravdu potřeba dělat bulking k tomu abychom maximalizovali růst svalů a sílu🏋🏻?

Možná se budeš divit, ale ještě do nedávna na to neexistovaly žádné studie. To se ale změnilo minulý měsíc, kdy vyšla studie🤓, která po dobu 8 týdnů porovnávala nárůst svalové hmoty a síly mezi 3 skupinami.

První skupina jedla udržovací kalorie, druhá měla kalorický nadbytek 5% a třetí 15% a výsledek? Účastníci všech 3 skupin zesílili stejně a nabrali stejné množství svalů💪🏻.

Co si z toho odnést? Jedna studie je málo na to, abychom řekli, že bulking vůbec žádný smysl nemá a stačí jíst udržovací kalorie. Ale celkem s jistotou můžeme říct, že pro maximalizaci síly a svalů není potřeba extrémní bulking kdy zprasíš tak moc, že už to možná ani nikdy neshodíš🫃🏻.

CBUM

MegaMind Drop🧠

Už v prvním článku jsme teasnuli drop našeho prvního suplementu MegaMind. A v sobotu 7.10. je konečně tady! O co se jedná? MegaMind je naprostá špička na českém trhu s nootropickými suplementy.

Nootropika jsou látky podporující výkon a well-being mozku. To je ale pro MegaMind slabé slovo, najdeš v něm totiž hned 12 nootropických látek, které se vzájemně doplňují a potencují. Ve finále tak můžeš čekat brutální příval energie 🔋, naprostý flow 🤔 a tunnel vision 🚇 a jako bonus se rozluč se stresem 🧘🏻‍♂️.

Všichni, kdo jsme MegaMind už zkusili, zažíváme extrémně příjemnej pocit klidu, vyrovnanosti a soustředěnosti. A jsme zvědaví, co budeš na MegaMind říkat ty 🫵🏻. Určitě nám to dej na sociálních sítích vědět🤝!

MegaMind

Shrnutí nezásadnějších informací z blogu 🖥

Na blogu jsme si pořádně rozebrali problematiku modrého světla a zodpověděli nejčastější dotazy o brýlích, které modré světlo blokují.

Modré světlo je část světla, kterou často nevidíme, ale obsahují jí všechna umělá světla (mobily📱, televize📺, počítače🖥, žárovky💡) a třeba i sluníčko☀️.
Evolučně jsme si podle světla vytvořili denní (tzv. cirkadiánní) rytmus 🌆, který mění naše hladiny energie, soustředění a řídí tělesné procesy jako regulace krevního tlaku nebo vyplavování hormonů.
Modrému světlu by jsme se měli večer a v noci vyhýbat, protože se s ním večer a v noci setkáváme až posledních několik desítek let, ale naše tělo se vyvíjelo tisíce let 🔥 bez něj.
Díky brýlím 😎 proti modrému světlu se ti do očí žádné modré světlo nedostane a můžeš tak večer a v noci v klidu používat elektroniku a mít rozsvíceno bez toho, aby sis narušoval cirkadiánní rytmus.
Na blogu se taky nově dočteš o CDP Cholinu 🥚, což je 1 z 12 látek obsažených v MegaMind. Můžeš si přečíst i článek o tom jak efektivně bojovat se stresem😥.

 

Nejlepší video ze světa zdravého životního stylu za posledních 14 dnů🎥

Video týdne vyhrává Dr Peter Attia, který nejenže má naprosto famózní podcast, ve kterém rozebírá různé strategie pro dlouhý a kvalitní život, ale navíc vymyslel Egg Boxing.

Co je to Egg Boxing? Egg Boxing 🥊 je způsob, jak udělat přípravu vajíček 🍳 great again. Je to spojení jedné z nejlepších potravin na planetě a bojových sportů. Jednoduše vezmeš 2 vajíčka a bouchneš s nimi o sebe tak, aby do sebe narazily stranami, ne špičatými konci. Vždycky se rozbije jen 1 vajíčko. Vajíčko, které se nerozbilo vyhrálo a je šampion 🏆.

Jednoduše o sebe takhle mlátíš vajíčkama a děláš si skóre o tom, kolik výher už vajíčko má. Moje nejlepší vajíčko zatím vyhrálo 9x než prasklo. Ze začátku to zní jako totální nesmysl, ale dej tomu šanci, uvidíš, že to udělá přípravu vajíček mnohem zábavnější 😂.

Boxování vajíček